Додайте товари до списку бажань
Графік роботи:

Будні: 10:00–21:30

Сб- Нд: 10:00–21:30

0
Мій кошик

Нігірі

Сортування:
за популярністю спочатку дешевше спочатку дорожчі за назвою

Ще не так давно нігірі вважалися екзотичною стравою. Але сьогодні вони не є чимось незвичайним, і користуються популярністю в усьому світі серед людей різного віку. Нігірі належать до традиційної страви японської кухні, і готують їх із використанням сирої риби. У нашій країні гункан меню адаптовано під вітчизняного споживача і представлено великою різноманітністю видів.

Історія появи нігірі

Раніше в Японії нігірі не належали до самостійної страви. Оскільки в цій країні рис і риба були одними з найдоступніших продуктів, рибу маринували, замочуючи її в рисі. Але в їжу його не вживали, а викидали.

Згодом японці зрозуміли, що це марнотратство, і рис, який залишався після того, як рибу з'їдали, використовували в приготуванні оцту. Пізніше мариновану рибу і невелику кількість рису спробували з'їсти разом, що в підсумку призвело до появи нігірі.

Нігірі, що входить до складу

Нігірі представлені у вигляді невеликого овального шматочка рису, з розміщеною зверху на ньому скибочкою риби, морепродуктами. Для збереження цілісності рис і додатковий інгредієнт перев'язуються тонкою смужкою водоростей норі.

Для приготування нігірі використовують рис спеціальних сортів. Кожен шматочок сушисти формують руками. Крім рису в гункани застосовуються:

  • лосось, тунець, вугор та інші види риби;
  • креветки, краби, інші морепродукти;
  • огірок, авокадо, інші овочі або фрукти;
  • мікс сирів;
  • чука, норі.

Подаються нігірі традиційно з соєвим соусом, васабі. Також використовується маринований імбир. Ці компоненти є основними, але в деяких випадках соєвий соус до суші може бути замінений на гоструватий.

Нігірі та їхні різновиди

Нігірі та гункани - це основні види суші, замовити які можна в Києві в нашому суші барі Arasaka

Нігірі

Цей різновид належить до традиційної страви країни Висхідного сонця, а рецепт їх приготування належить до одного з найстаріших. "Нігірі" в перекладі з японської звучить як "жменя". Це означає, що для того, щоб приготувати нігірі цього виду, потрібно взяти тільки ту кількість рису, яка поміститься в долоню.

З'явився такий стиль приготування ще в 19 столітті, але і сьогодні він є найпопулярнішим. Процес приготування нігірі передбачає формування з рису шматочка овальної форми, зверху на який викладається риба і злегка притискається.

Сьогодні вони є одними з найпопулярніших видів суші, завдяки доступності інгредієнтів, простоті приготування і делікатному смаку. Незважаючи на те, що готують нігірі зі стандартних продуктів, знання важливих деталей процесу приготування робить нігірі ласощами з яскравим, привабливим і неповторним смаком.

Якщо в Японії для приготування нігірі використовують сиру рибу, то у нас їх готують із лососем (слабосоленим або копченим). Також до популярних належать нігірі з вугром, з тунцем, з восьминогом, з крабом та іншими морепродуктами. Під рибу може укладатися зелена цибуля, васабі. Продукти викладаються зверху на рисові грудочки довгастої форми. Готовий шматок може присипатися кунжутом.

Гункан-суші

Популярним підвидом суші не тільки в Японії, а й в інших країнах, є гункани. У перекладі з японської "гункан" означає "корабель/човен". Гункани з креветками, з лососем, з мідіями та інші, справді своїм зовнішнім виглядом дуже схожі на невеликі суденця.

При їх приготуванні не потрібне застосування спеціального килимка "макісу", оскільки це вид ліпних суші. Гункани являють собою невелику рисову грудочку з додаванням подрібненої начинки. Готують їх із дрібно порубаних інгредієнтів, що залишилися після приготування ролів або нігірі.

Гункани з гребінцем, кальмарами, креветкою, іншими видами риби або морепродуктів, загортаються в невелику смужку з листа норі. Дуже часто в наборах гункани доповнюють роли і нігірі-суші.

Із чим готують гункани

Види начинок для їхнього приготування, як ми сказали раніше, використовують найрізноманітніші. До популярної належить ікра різних видів. До поширених належать гункани:

  • з червоною ікрою (ікура);
  • з дрібною ікрою тріски (тарако);
  • з підсоленою ікрою оселедця (казуноко).

У приготуванні королівських гункан часто використовують осетрову ікру. Водорості також застосовуються в приготуванні. Поширеними вважаються гункани з чукою. Але класичним варіантом є гункани з норі, тобто обгорнуті в лист водорості.

У формі гункана також часто готують запечені та гострі гункани. У спайсі нігірі начинку з гострим соусом перемішують, і далі вони готуються за традиційною рецептурою. Виходячи з фантазії шеф-кухаря гункани бувають з огірком (може використовуватися для загортання "кораблика"), з авокадо.

Їдять гункани трохи по-іншому, ніж роли або нігірі. Згідно з правилами етикету Японії, спершу потрібно вмочити імбир у соєвий соус, піднести його до гункан та почекати, поки на начинку стече весь соус. Імбир, що залишився, краще з'їсти в перерві, освіживши, таким чином, смакові рецептори, а не разом із гунканами.

Нігірі з вугром

Вугор (унагі) - це риба, яка не тільки дуже смачна, а й корисна. Унагі-суші належать до улюблених ласощів багатьох шанувальників цієї страви, адже вони вирізняються унікальним ароматом і просто тануть у роті. А в поєднанні з японським рисом, що має характерний вершковий смак, суші вражають дивовижними смаковими якостями.

Нігірі можуть готуватися не тільки з рибою, а й бути вегетаріанськими без риби. У цьому разі використовуються овочі. Особливістю суші є те, що подавати їх прийнято парами. 

Преміум нігірі

Відкрити японську кухню з іншого, нового боку, дають змогу преміум нігірі. Від звичайних вони відрізняються меншою кількістю рису і використанням унікальної начинки. Відмітна особливість преміальних нігірі полягає в тому, що кухарі готують їх за власним рецептом, який удосконалюють, змінюють. Це дає змогу по-новому розкрити гастрономічне розмаїття цієї популярної японської страви.

Навіть за умови використання того ж набору інгредієнтів, що й у звичайних нігірі, їхнє незвичайне і продумане поєднання між собою дає змогу створити воістину унікальний кулінарний шедевр. 

У таких суші рис виступає не окремим компонентом, а застосовується для того, щоб посилити смак риби, морепродуктів. Дорожчі за ціною королівські VIP нігірі готуються з:

  • копченим вугром;
  • добірним лососем;
  • тигровими креветками;
  • сніговим крабом;
  • тунцем.

Також для начинки в них використовується червона або чорна ікра, авокадо та інші інгредієнти. При приготуванні преміум нігірі використовуються авторські рецепти та дотримуються чинних стандартів. Кожен окремий шматочок має однаковий розмір і форму. Додавання фруктів у преміальні суші дає змогу надати страві яскравих фарб, родзинку в смаку, що не тільки розпалює апетит, а й виділяє такі нігірі серед інших видів.

Сети

Під суші сетом мається на увазі набір, який містить кілька видів нігірі в оригінальній подачі. Найчастіше сети призначаються для компанії, що складається з великої кількості людей. У сети входять нігірі, що поєднуються між собою за смаковими характеристиками, що дає змогу спробувати щось нове і вибрати для себе найулюбленіші види.

Суші-бокс - це кілька видів суші. У кожному окремому шматочку нігірі або гункана ніжний смак сиру, солонуватий лосось або чудовий вугор, свіжі овочі гармоніюють між собою. Сети є чудовим варіантом для знайомства з японською кухнею, а також, якщо ви хочете задовольнити вподобання кожного члена сім'ї.

Переваги наборів

Перший плюс суші-асорті - це різноманітність. Крім цього, замовлення сету додому або в офіс дає змогу істотно заощадити, оскільки вартість набору, до якого входить кілограм ролів або більше, відносно недорога, як порівняти з купівлею окремих порцій. Це дуже зручно під час організації вечірок, корпоративних заходів.

Переваги замовлення в Arasaka

Наш суші ресторан дасть змогу забути про те, чим нагодувати гостей, які раптово нагрянули, або велику сім'ю. Наше меню дуже різноманітне, тому смаки навіть найвибагливіших гурманів будуть задоволені.

Ми пропонуємо справжні японські роли, приготовані найкращими сушистами. Поласувати улюбленою стравою можна завітавши до нашого закладу, або замовити їх на винос у Києві, з доставкою по Лівому берегу. У які райони виконується доставка, можна уточнити на нашому сайті.

Ми пропонуємо недорого порційні суші, а також сети з популярними видами суші для великої компанії. Готуються вони не із заготовок, а зі свіжих продуктів одразу після отримання замовлення, тому свіжість і якість страв ми гарантуємо. Усі продукти для суші ми закуповуємо тільки в надійних і перевірених постачальників.

Для всіх клієнтів ми пропонуємо вигідні знижки та акції на порційні суші, а також на сети. Крім популярних класичних, ми пропонуємо преміальні великі суші, приготовані за авторськими рецептами. Точний і зважений підбір інгредієнтів дає змогу створити страви японської кухні з вишуканим і незвичайним смаком.

При високій якості суші вони дешеві, оскільки ми пропонуємо демократичні ціни на все меню. Готові сирні суші, з рибою, ікрою, з рисовим папером, а також сети, розміщуються в якісну упаковку, яка відмінно зберігає смак і аромат.

Замовити найкращі суші з собою або додому можна онлайн у відповідному розділі меню на нашому сайті, де розміщені фотографії з описом складу, зазначенням вартості та кількості штук. Також тут можна ознайомитися, які суші входять у ТОП і користуються популярністю. На нашому сайті розміщені відгуки наших клієнтів.

  • 65 грн
    Купити
  • 54 грн
    Купити
  • 55 грн
    Купити
  • 49 грн
    Купити
Вгору