Додайте товари до списку бажань
Графік роботи:

Будні: 10:00–21:30

Сб- Нд: 10:00–21:30

0
Мій кошик

Роли

Сортування:
за популярністю спочатку дешевше спочатку дорожчі за назвою

Найпопулярнішою стравою японської кухні є роли. Поласувати смачними шматочками з рису та різноманітної начинки люблять люди різного віку. Роли дуже ситні та поживні, тому вони замінюють повноцінний прийом їжі. Різноманіття видів здатне задовольнити смаки навіть справжніх поціновувачів японської кухні.

Роли Філадельфія та інші види є невід'ємною частиною як повсякденного, так і святкового столу. Цікавим фактом є те, що в Японії роли готуються з використанням сирої риби. Але страви, які подаються у нас, адаптовані до смакових уподобань українських споживачів. 

Що з себе представляють роли

Багато хто думає, що роли і суші - однозначні поняття. Але ця думка хибна, адже роли, хоч і незначно, але, все ж, відрізняються від суші. Якщо суші формуються руками окремо кожен шматочок, то роли - це рулет із відвареного рису, начинки та пресованих водоростей норі. Також роли бувають і без норі.

Готовий рулет нарізається на певну кількість порційних шматочків. Вони можуть бути середнього розміру або великі (біг-роли). У їжу роли вживаються з імбиром, традиційним соєвим соусом і васабі. Деякі види ролів краще вживати зі злегка гоструватим спайсі соусом, або замінити соєвий на вершковий білий соус. Таким чином, вдасться повністю розкрити вишуканий смак страв.

Роли вирізняються ні з чим незрівнянним смаком і оригінальним оформленням. Обов'язковими продуктами при приготуванні виступає рис спеціальних сортів і норі. Начинка використовується різноманітна, і їх існує величезна кількість варіацій.

Начинка для ролів

Вона відіграє важливу роль, оскільки формує смак ролів. Популярними вважаються роли з лососем та іншою рибою, а також із креветками, з мідіями та іншими морепродуктами.

Серед шанувальників правильного харчування поширеними є низькокалорійні роли овочеві в рисовому папері, а також дієтичні без рису. Іншими інгредієнтами, що входять до начинки, є овочі (авокадо, огірок), сир тофу, м'який вершковий сир, омлет тамаго тощо. Зверху роли можуть бути з сирною шапочкою, прикрашатися ікрою тобіко, летючої риби, минтая, присипатися кунжутом.

Якщо для приготування страви використовується один вид риби або один овоч, це роли з моно начинкою. У певних видах ролів для начинки використовується одразу кілька інгредієнтів, що дає змогу зробити їхній смак різноманітнішим і насиченішим. Також сьогодні кухарі пропонують і незвичайні солодкі фруктові роли з полуницею, з манго, з яблуком або з грушею.

Класифікація ролів за типом розміщення начинки

Залежно від того, як розташовується начинка в ролах, вони представлені двома основними видами.

З начинкою всередині

Це макі роли, які належать до найпростішого виду. У них начинка і рис загортаються в лист норі. Макі поділяються на кілька підвидів.

  1. Хосомакі. Це класичні тонкі роли з рисом і начинкою всередині, в яких шматочки маленькі. Для начинки використовується продукт одного виду - овочі, риба або морепродукти. Роли хосомакі є чудовим варіантом для тих, хто починає своє знайомство з цією стравою.
  2. Футомакі. Це роли, в яких рис і начинка також загортаються в норі, але шматочки тут більшого розміру, порівняно з хосомакі. Особливістю футомакі є використання для начинки кількох інгредієнтів - від 3 до 5. Її готують із риби кількох видів, із різними морепродуктами, овочами. Також використовують сири різних видів, омлет. Футомакі дуже соковиті, відрізняються більш розгорнутим, насиченим смаком.

Із начинкою зовні

Роли рисом назовні називаються уромакі. Відкриті, або зворотні роли, в яких норі знаходиться всередині рису і начинки, красиві на вигляд і дуже апетитні. Готові шматочки можуть бути з рибою зверху, вмочуються в ікру летючої риби або присипаються кунжутним насінням.

Роли класичні

До класичних належать роли, що складаються з рису і начинки одного виду. Вони легкі в приготуванні та дуже смачні. Популярними представниками класичної страви є Філадельфія та Каліфорнія.

Роли Філадельфія

Це роли уромакі, в яких рис знаходиться із зовнішнього боку. Класичний рецепт, крім рису, включає такі інгредієнти:

  • слабосолений лосось;
  • м'який вершковий сир;
  • авокадо (огірок).

Для того, щоб урізноманітнити цю страву, сушисти пропонують варіанти з додаванням японського майонезу, креветок, тобіко, з червоною або зеленою ікрою летючої риби, з гребінцем, з тунцем консервованим або зі стружкою тунця.

У класичній Філадельфії із сьомгою або лососем, шматочки риби кладуть з обох боків. У варіанті Філадельфія лайт вони укладаються тільки з одного боку. Такі роли менш калорійні за рахунок меншої кількості риби.

Роли Каліфорнія

Це не менш популярні класичні роли, ніж Філадельфія. Каліфорнія класик готуються рисом назовні, а начинка і норі в них розташовані всередині. Для приготування цього виду використовують різну начинку.

Класична Каліфорнія може бути з авокадо або з огірком, з сиром, плавленим сиром, з мідіями, з вугром, з м'ясом краба, з японським омлетом, тобіко тощо. Відмінна риса - яскраво виражений, насичений смак, завдяки поєднанню різних компонентів.

Гарячі роли

Як зрозуміло з назви, такі роли готуються шляхом обсмажування в олії. Гарячі роли без риби або з рибою всередині є європейською варіацією цієї страви, оскільки в Японії роли таким способом не готують. Гарячі роли сніговий краб або інші види калорійні, і є смачною альтернативою традиційним видам. Популярність серед споживачів вони завоювали завдяки унікальним смаковим характеристикам, також у них приваблива подача.

Для їхнього приготування використовують ті самі продукти, що й для звичайних, норі в таких ролах часто розміщений усередині. Інша назва гарячих ролів у клярі - темпура роли. Кляр виступає верхньою оболонкою і готується він за спеціальною рецептурою із суміші борошна, яєчних жовтків і води. Щоб консистенція кляру була однорідною, всі компоненти мають бути однакової температури. Змішування інгредієнтів відбувається плавно, повільно, без різких рухів, що дає змогу отримати масу без бульбашок.

Важливе значення при приготуванні теплих ролів має температура олії, в якій вони будуть обсмажуватися. Вона має бути від 140 до 190 градусів Цельсія. Таким чином вдається домогтися золотистої верхньої скоринки, а всередині роли виходять соковиті.

Існує кілька способів приготування гарячих ролів.

  1. Готовий рулет обсмажується цілком і потім нарізається на порційні шматочки.
  2. Готовий рулет спочатку нарізають на шматочки, кожен з яких обсмажують окремо. Така технологія дає змогу отримати красиву скоринку з усіх боків.

Після обсмажування роли з копченою горбушею, рибою інших видів, морепродуктами викладаються на паперову серветку/рушник, щоб прибрати зайвий жир.

Запечені роли

Такі роли запікаються в духовці, на грилі. Вони менш калорійні, ніж гарячі, тому можуть вживатися в їжу людьми, які дотримуються дієти. Під час запікання зберігаються всі вітаміни та інші корисні речовини. Прикладом популярних запечених ролів є чіз роли, які часто бувають із кремом зверху, а також унагі-роли, які подаються з соусом унагі.

Приправи чи різні соуси, що використовуються з гарячими та запеченими ролами, підсилюють смак кожного інгредієнта, розкривають його з різних боків. Теплі роли рекомендується вживати не з традиційним соєвим соусом, а з білим вершковим.

Де в Києві готують найсмачніші роли 

Найкращі роли в Києві з копченим або зі смаженим вугром, з дайконом, класичні, а також інші види, пропонує наша доставка суші Arasaka. Своїм клієнтам ми пропонуємо справжні японські роли, приготовані з дотриманням тонкощів і особливостей традиційної рецептури. 

Наш асортимент дуже великий, крім того, ми часто випускаємо нові роли. Різновиди ролів зі звичайним, червоним або чорним рисом, а також різними видами начинок дають змогу задовольнити запити навіть найвибагливіших гурманів.

Ми пропонуємо не тільки найсмачніші роли, а й найсвіжіші, адже готують їх не із заготовок, а безпосередньо після замовлення зі свіжих продуктів, які ми закуповуємо у перевірених постачальників. 

Фірмові роли

Крім класичних ролів та інших ролів, у нашому меню є преміум роли. Готуються вони за власним (авторським) рецептом шеф-кухаря з мінімальної кількості рису та унікальними видами начинок. Кожен інгредієнт ретельно продумується, що дає змогу отримати вишукані та незвичайні смакові поєднання.

Ціна преміум ролів відрізнятиметься, оскільки для їхньої начинки використовують сніговий краб, вугор, також це королівські роли з чорною ікрою. Бездоганний смак фірмових ролів досягається завдяки використанню інгредієнтів високої якості.

Крім преміум ролів ми пропонуємо дешевші за ціною з крабовими паличками і яйцем, з консервованим тунцем, корейські роли з яєць, а також незвичайні роли з лаваша і багато інших.

Для сімейного обіду або вечері можна замовити недорогі порційні кранч роли, роли сяке. Для великої компанії ми пропонуємо набір ролів. Сети містять асорті кількох видів ролів, що поєднуються між собою за смаком.

Замовити роли з чукою, маленькі або мега роли з беконом, а також оригінальні фірмові, можна на винос із доставкою додому. Крім того, у нас є самовивіз.

Своїм постійним клієнтам ми пропонуємо вигідні акції. Замовити свої найулюбленіші роли поруч із домом можна зі знижкою. На сайті нашого ресторану розміщено меню з цінами за порцію або за набір, а також ТОП найпопулярніших бюджетних страв і дорожчих преміум ролів. В окремому розділі розміщені відгуки наших клієнтів.

Готові роли ми доставляємо по Лівому берегу протягом 45 хвилин. Фреш роли у нас завжди якісні. Вартість ролів залежить від виду начинки, ваги та інших параметрів. 

  • Філадельфія з лососем
    200 грн
    Купити
  • 260 грн
    Купити
  • 250 грн
    Купити
  • 215 грн
    Купити
  • 210 грн
    Купити
  • 215 грн
    Купити
  • 140 грн
    Купити
  • 270 грн
    Купити
  • 85 грн
    Купити
  • 90 грн
    Купити
  • 109 грн
    Купити
  • 90 грн
    Купити
  • 120 грн
    Купити
  • 96 грн
    Купити
  • 95 грн
    Купити
  • 65 грн
    Купити
  • 160 грн
    Купити
  • 260 грн
    Купити
  • 285 грн
    Купити
  • 300 грн
    Купити
Вгору