Суші, безсумнівно, є їжею, яка найбільше приваблює українців, пропонуючи фантастичну альтернативу традиційному фаст-фуду. Привабливість суші не обмежується їхніми гастрономічними та органолептичними якостями. Насправді, суші мають ряд переваг для здоров'я, настільки, що власники ресторанів не соромляться представляти їх як особливо "здорову" їжу. Так суші корисні чи шкідливі для здоров'я? Ми розповімо вам все про це.
Суші: користь чи шкода для здоров'я?
Як правило, жодна їжа (за винятком деяких специфічних продуктів) не може бути описана як "хороша" або "погана" для вашого здоров'я. Насправді, поживна якість їжі залежить в основному від того, скільки ви її їсте.
Деякі продукти насправді корисніші для нашого здоров'я, ніж інші. Особливо це стосується суші. І небезпідставно: на відміну від інших страв, суші залишаються їжею, яка в цілому проста у приготуванні, а тому не потрапляє в категорію ультраоброблених продуктів. Переважна більшість суші готується з рису, риби, водоростей і різних сирих овочів, які славляться своєю поживною цінністю.
І є ще один особливо важливий момент, про який слід пам'ятати: суші допомагають відчувати себе ситими. Іншими словами, вам потрібно з'їсти менше, щоб перестати відчувати голод, і це відчуття триває довше, ніж при вживанні інших видів їжі. Така ситуація ідеальна для тих, хто хоче зменшити споживання калорій.
Ось чому суші часто вважаються дієтологами та рестораторами здоровою їжею, якщо не перестаратися. І небезпідставно: вони багаті на поживні речовини і є чудовим способом побалувати себе.
Інгредієнти, що використовуються для приготування суші
Суші готуються лише з кількох інгредієнтів. Кожен з цих інгредієнтів має свої переваги.
Сира риба - союзник здоров'я
Риба, яка входить до складу переважної більшості суші, є особливо корисним для здоров'я інгредієнтом.
Насправді, риба, яка використовується в суші, найчастіше є так званою "жирною" рибою, такою як лосось, тунець, скумбрія або оселедець. Багато наукових досліджень зараз підкреслюють користь цих риб для здоров'я. Вони є чудовим джерелом омега-3 та олеїнової кислоти.
Вони є чудовим джерелом омега-3 жирних кислот, вітамінів (B1, B3 і B12), фосфору і селену, а також відмінним джерелом повноцінного білка. Всі ці поживні речовини необхідні для здорової роботи мозку і здоров'я серцево-судинної системи.
Рис для суші
Рис є основним інгредієнтом суші, і саме його текстура та смак визначають якість суші-бару.
Рис може мати погану репутацію через свою високу калорійність, але це не стосується рису для суші. Рис для суші має низький глікемічний індекс і багатий на вітамін В1 та фосфор. Це робить рис для суші низькокалорійною їжею, яка допомагає підтримувати фігуру.
До цього слід додати той факт, що рис швидко дає відчуття ситості, яке може тривати кілька годин поспіль. Це означає, що ви можете уникнути перекусів між основними прийомами їжі.
Соєві соуси
Традиційно суші їдять з солоним соєвим соусом. Однак у суші-барах нерідко можна зустріти і солодкі соєві соуси.
Хоча ці соуси можуть покращити смак деяких суші, їх слід вживати помірковано. Вміст глюкози та натрію в цих соусах часто дуже високий.
До цього слід додати, що деякі з цих соусів можуть підвищувати калорійність суші. Тому краще використовувати традиційний пікантний соєвий соус.
Морські водорості та сирі овочі
Морські водорості є невід'ємною частиною японської кухні і немає нічого незвичайного в тому, щоб знайти її в суші (особливо в макі). Морські водорості особливо багаті на мікроелементи, такі як йод, магній, кальцій і залізо. До цього слід додати той факт, що водорості низькокалорійні, містять багато білка і є чудовим джерелом клітковини.
Так само до складу суші входять певні сирі овочі, такі як авокадо та огірок. Ці інгредієнти додають страві свіжості, а також є джерелом різних вітамінів.
Поживна цінність суші
Харчова цінність суші залежить від багатьох параметрів, не в останню чергу від інгредієнтів.
В середньому, рибні суші містять від 45 до 50 калорій. Вегетаріанські суші, з іншого боку, містять близько 35 калорій. Таким чином, щоб задовольнити загальну добову норму споживання калорій, обід повинен включати від 12 до 16 суші, що становить приблизно 550-600 калорій.
Оберіть нашу японську доставку суші Arasaka Sushi
Наша доставка суші Arasaka Sushi Bar надасть вам весь свій професіоналізм, щоб запропонувати вам унікальний кулінарний досвід. Всі наші продукти є свіжими і готуються в той же день, щоб гарантувати неперевершений смак і якість. Ви знайдете кілька тарілок для двох-чотирьох осіб.
Наше меню дозволяє обирати між кількома рецептурами, спеціально розробленими відповідно до ваших смаків та бажань. На додаток до наших численних суші по меню, ви також можете обрати з-поміж доповнення до суші. Також доступні сашимі, нігірі та макі.
Їжте суші, їжте здорову їжу!
Суші - це чудова здорова альтернатива для обіду або вечері з друзями, колегами чи родиною.
Насправді, суші - це просте приготування на основі благородних інгредієнтів, які є корисними для нашого організму. Сира риба - джерело повноцінного білка та омега-3, сирі овочі та водорості - джерело вітамінів і мікроелементів, а рис для суші забезпечить вам відчуття ситості на кілька годин.
Смачні, корисні та з хорошим співвідношенням ціни та якості, суші стали улюбленою стравою українців. Підраховано, що українці їдять суші щонайменше раз на місяць! Ми з нетерпінням чекаємо на Ваше замовлення в Arasaka Sushi.