Японія - країна з глибоко вкоріненими кулінарними традиціями, і її гастрономія сповнена формальностей і правил. В її кулінарній культурі велике значення надається деталям: особливо всьому, що пов'язано з морепродуктами. Про їхнє походження ретельно дбають, з ними поводяться делікатно, поки вони не потраплять до вас на тарілку, а коли вони там опиняться, навіть існує регламент їхнього розміщення.

Якщо ви хочете дізнатися більше про правила етикету найпопулярніших суші при доставці додому, будьте уважні! Ми покажемо вам, як поводитися як корінний японець із найінтернаціональнішою стравою.

Користуйтеся руками! Використання пальців під час поїдання суші абсолютно прийнятне згідно з японським етикетом. Ваші руки стануть вашими помічниками, коли справа дійде до того, щоб їсти нігірі з повною елегантністю, не втрачаючи консистенції. Звісно руки при цьому мають бути дуже чистими.

Поважайте рис: Якщо ви вмочуєте рис у соєвий соус, ви ставите під сумнів техніку майстрів суші. Техніка, на вдосконалення якої йдуть роки і за якою ретельно стежать. Краще акуратно змочити рибу - перевертаючи нігірі - не замочуючи рис, оскільки він може розсипатися, якщо стане занадто вологим.

Один укус: Суші подаються порційно, щоб в ідеалі їх можна було з'їсти за один укус. Це зроблено для того, щоб ви могли насолодитися всіма поєднаннями смаків.

Приправи, коли вони стикаються: Тонко занурюйте рибу в соєвий соус, щоб він додавав нотку смаку, не перебиваючи основного смаку. Васабі - ідеальна приправа для риби, вона надає їй дуже характерного пікантного відтінку. Звісно: не розбавляйте його в соєвій чаші, бо це буде грубо.

З іншого боку, функція імбиру - не доповнювати рибу, а прибирати смак від шматка до шматка, щоб смаки не заважали один одному.

Функція імбиру - не покращувати смак страви, а прибирати присмак одного виду суші, щоб насолодитися іншим.

Коли ви робите замовлення в Arasaka, ви можете додати ту кількість інгредієнтів, яку ви хочете отримати, щоб ви могли насолоджуватися відповідно до ваших уподобань.

Діліться з обережністю: якщо ви користуєтеся загальною тацею для суші, а в наш час таких випадків стає дедалі більше, найбільш гігієнічним способом є використання зворотного боку паличок для вибору шматочків, що дає змогу уникнути контакту між вашим ротом і загальною тацею.

Як користуватися паличками для їжі: Палички для їжі або хаші не потрібно заточувати, щоб видалити скалки. Цей жест, нешкідливий для нас, дуже не схвалюється японцями. Міцно затисніть одну паличку під великим пальцем, а другу затисніть між великим і вказівним пальцями. Рухайте другою паличкою вгору-вниз, і вона допоможе вам захопити шматочки суші.

У країні сонця, що сходить, палички для їжі - це ще один інструмент, який використовується не тільки для їжі, а й для приготування їжі, оскільки вони забезпечують високу точність захоплення. В Японії їх також використовують для таких завдань, як збивання яєць, приготування темпури тощо.

Спілкуйтеся за допомогою паличок: Палички для їжі можна використовувати і для того, щоб показати, що ви ситі під час їжі: покладіть їх на миску з соєвими бобами, якщо ви закінчили.

Якщо ви не збираєтеся користуватися ними протягом деякого часу, покладіть їх разом - ніколи не схрещуйте - за допомогою підставки для паличок або хасіокі, тарілки, або ви навіть можете імпровізувати підставку для паличок, склавши кришку, в якій ми їх подаємо.

Хоча якщо палички для їжі - не ваш коник, ви завжди можете включити в замовлення навчальні палички для їжі - це палички, які обладнані так, що, не вміючи користуватися, ви з легкістю зможете ними користуватися.

Тепер, коли ви більше знаєте про те як їдять суші справжні Японці, чого ви чекаєте? Спробуйте свої знання та оформіть своє замовлення просто зараз.