Суші урамакі (також звані "рол навиворіт") - це суші-рис-рол, що складається з суші-рису, начинки та листка водоростей норі, згорнутих так, щоб норі опинилися всередині, а рис - зовні.

Начинка часто складається з 2-3 різних інгредієнтів. Поверх рису часто кладуть масаго, тобіко або кунжут.

Суші - рол "Каліфорнія"

Перший рол "навиворіт" був винайдений не в Японії, а в Канаді, а саме там вперше приготували знаменитий рол "Каліфорнія".

Цей суші-рол настільки популярний, що тепер він входить до стандартного меню всіх суші. У 1970-х роках ці ласощі було винайдено в місті Ванкувер, Канада, японським кухарем Хідеказу Тодзьо.

Хідекадзу помітив, що його клієнтам не подобається сира риба і морські водорості, які традиційно використовуються в суші. Тому він вирішив внести деякі корективи і вивернути рол навиворіт, щоб приховати чорні водорості. Багато з його клієнтів були з Лос-Анджелеса, і вони полюбили цей рол. Тому цей суші-рол отримав назву "Каліфорнія". Так з'явився перший рол "навиворіт" (урамакі), який зробив революцію у світі суші.

Сьогодні урамакі входить у меню кожного суші-бару, і постійно створюються нові смачні різновиди!

Як їдять суші урамакі?

Урамакі зазвичай подають із невеликою кількістю васабі, соєвим соусом і скибочками маринованого імбиру. Оскільки в урамакі рис знаходиться зовні, я рекомендую їсти його паличками для їжі, інакше ваші руки незабаром будуть покриті рисовими зернами. 

Занурюйте шматочок у соєвий соус зовсім небагато, щоб він не перебив смак ваших інгредієнтів. Ідея полягає в тому, щоб з'їсти урамакі за один укус. Це тому, що шеф-кухар доклав максимум зусиль, щоб усі інгредієнти злилися в один справжній смаковий вибух.

Між шматочками суші візьміть невелику скибочку маринованого імбиру, щоб нейтралізувати смак у роті. Таким чином, ви відчуєте неперевершений смак під час наступного поїдання суші.