Суші - це всесвітньо відома японська страва, яку готують із короткозернистого рису для суші, морських водоростей норі, свіжих інгредієнтів, як-от огірок або авокадо, а також риби або морепродуктів. Це одна з найпопулярніших страв серед японців. Всупереч поширеній думці, жителі Японії не вживають суші постійно. Навпаки. В Японії суші їдять здебільшого в особливих випадках, наприклад, на весіллях. Але що саме входить до складу суші?

Що входить до складу суші?

Які інгредієнти входять до складу суші?

Принадність суші в тому, що їх можна нескінченно урізноманітнити. Відтоді як суші вийшли на світовий ринок, виник новий рух. У багатий репертуар рецептів суші додаються місцеві продукти. Уже одне це ускладнює точне визначення складу суші.

Рис

Загалом можна сказати, що суші складаються з кількох основних інгредієнтів, найважливішим з яких є рис. Це не звичайний рис, а спеціальний, вирощений на горбистому японському ґрунті. Вирощений там рис має дрібні зерна, його також називають короткозернистим. Тому це унікальний рис.

Коли ви готуєте цей рис, він більше злипається, ніж інші види рису. Тому він ідеально підходить для приготування суші. У міру популярності суші, цей рис почали вирощувати по всьому світу, наприклад, у США, Іспанії та в Італії.

Рис не тільки варять, а й додають у нього "суші-су". Ось так і виходить цей чудовий на смак рис для суші.

Морські водорості норі

Другий важливий компонент суші - водорості норі. Це той чорний "папір", який можна знайти в різних видах суші. Це їстівна морська водорість, яку часто використовують у японській кухні в сушеному вигляді. Точніше кажучи, його виготовляють із певного виду червоних водоростей, а саме Porphyra, до яких належать Porphyra yezoensis і Porphyra tenera.

Ви можете швидко забути ці назви. Що вам точно потрібно знати, так це те, що норі розрізняються за якістю. У найкращому спеціалізованому азіатському магазині ви знайдете найкращі листи норі. Вони позначені золотою етикеткою або мають золоті кольори на упаковці. Для суші приготованих в Arasaka ми використовуємо саме такі!

Смак норі трохи солонуватий, що цілком логічно, оскільки він походить із моря, але водночас злегка солодкуватий. Ідеально поєднується зі смачним рисом для суші.

Свіжа сира риба або морепродукти

Останній інгредієнт, яким славляться суші, - це свіжа сира риба або морепродукти. І не просто будь-яка риба. Ні, для суші підходить тільки найкраща і найсвіжіша риба. Ми завжди шукаємо постачальника риби, щоб він постачав тільки найкращі продукти. І у нас тільки якісна риба, яку можна їсти сирою.

Відомі види риби, які зазвичай використовуються, це лосось, скумбрія, кальмар і тунець. Останній інгредієнт - улюблена страва кожного японця. Його подають у вигляді тонких скибочок як нігірі або як макі, загорнуті в норі.

Підсумок

Багаті рибальські угіддя навколо Японії разом з особливим рисом террі створили унікальну страву, яка підкорила весь світ. Поєднання трьох перерахованих вище інгредієнтів становить основу суші. Але не забувайте, що до них можна додати й багато чого іншого, наприклад, тобіко (риб'ячу ікру), свіжі овочі, як-от авокадо й огірок, або смажені креветки.

Саме поєднання класичних японських традиційних суші з місцевими інгредієнтами робить суші особливою стравою, яку люблять усі.

Насамкінець хочу сказати, що суші - це просто унікальна страва, якою ми насолоджувалися протягом століть і будемо насолоджуватися ще багато століть!